bool(false)
Zameraný na prácu pri príprave jedál teplej a studenej kuchyne.
Absolvent vykonáva všetky pomocné práce v kuchyni samostatne, vie samostatne pripravovsť základné jedlá teplej a studenej kuchyne ako aj prílohy a jednoduché múčniky, ovláda základné predpisy a hygienické normy v potravinárskej výrobe.
závodné a školské jedálne, vývarovne jedál, reštauračné, hotelové a chatové zariadenia
Všeobecno-vzdelávacie predmety | Týždenný počet vyučovacích hodín | ||
---|---|---|---|
1. rok | 2. rok | 3. rok | |
slovenský jazyk a literatúra | 1 | 1 | 1 |
etická výchova / náboženská výchova | 1 | 1 | - |
občianska náuka | 1 | 1 | 1 |
matematika | 1 | 1 | 1 |
informatika | 1 | - | - |
telesná a športová výchova | 1 | 2 | 2 |
ochrana života a zdravia | 1 | - | - |
Spolu | 7 | 6 | 5 |
Odborné predmety | Týždenný počet vyučovacích hodín | ||
---|---|---|---|
1. rok | 2. rok | 3. rok | |
technológia | 3 | 3 | 4 |
potraviny | 2 | 2 | – |
zariadenia závodov | 1 | 1 | – |
stolovanie | – | 1 | 1 |
výživa | – | – | 1 |
ekonomika a organizácia | – | – | 1 |
Spolu | 6 | 7 | 7 |
odborný výcvik | 18 | 21 | 21 |
Nepovinné vyučovacie predmety | Týždenný počet vyučovacích hodín | ||
---|---|---|---|
1. rok | 2. rok | 3. rok | |
športové hry | 1 – 2 | 1 – 2 | 1 – 2 |
zdravotná telesná výchova | 1 – 2 | 1 – 2 | 1 – 2 |
výchova k rodičovstvu | – | – | 1 – 2 |
základy rodinnej výchovy | 1 – 2 | 1 – 2 | – |
cudzí jazyk (konverzácia) | 1 – 2 | 1 – 2 | 1 – 2 |